Ecker Gábor blogja - eckergabor.blog.hu
Ecker Gábor blogja - eckergabor.blog.hu
© Ecker Gábor, 2010-2012.
Creative Commons License

Családi kéktúra, 5-6. nap

---
eckerg • 2010. július 24. 20:00

Útvonal (5. nap): Nagyvázsony - Úrkút - Városlőd

Térkép szerint:

24,1 km

Mi mentünk:

0,00 km

Útvonal (6. nap): Városlőd - Németbánya - Bakonybél

Térkép szerint:

21,4 km

Mi mentünk:

0,00 km

Akkor döntöttünk a kéktúra idő előtti befejezése mellett, amikor Nagyvázsonyban megnéztük a következő napi szakaszt és időjárás-előrejelzést. Mindkettő elég elkeserítő volt: most következett volna a 600 méter magas Kab-hegy megmászása (azaz 407 méter szintkülönbség ~10 kilométeren) körülbelül 33-35 fokban. A család ellenszavazat nélkül úgy döntött, hogy ezt nem vállaljuk.

Kék jelzés

Később megtudtuk, hogy a Kab-hegy sokkal könnyebben teljesíthető egy kis csalással (én inkább a kéktúra szabályainak kreatív kihasználásának nevezném). A Kab-hegy ugyanis csak Nagyvázsony felől olyan eszetlenül meredek, a másik oldalról lankásabb. (10 km helyett 14-en oszt szét 50 méterrel kisebb szintkülönbséget.) Egyszóval legközelebb onnan indulunk. :)

Köszönöm a figyelmet, és remélem, hogy tetszett ez a bejegyzéssorozat. Ha egy kicsit bővebb és szebb leírást keresel, tudom ajánlani a Kéktúra Honlapot, ahol már elég sok szakasz leírását összegyűjtötték. Ha pedig esetleg kedvet is kaptál a kéktúrázáshoz, annak külön örülök! :) További jó böngészést!

---
Nincs hozzászólás • Címkék: túra kirándulás kéktúra bakonybél nagyvázsony kab hegy városlőd

A bejegyzés trackback címe:

https://eckergabor.blog.hu/api/trackback/id/tr922228655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Honlap látogatása
Kéktúra-teljesítésünk állapota:

39,1%
440,7 / 1128,2 km
Teljesített szakaszaink

Hírcsatornák

süti beállítások módosítása