Ecker Gábor blogja - eckergabor.blog.hu
Ecker Gábor blogja - eckergabor.blog.hu
© Ecker Gábor, 2010-2012.
Creative Commons License

LEGO karácsonyi vásár

---
eckerg • 2011. január 28. 23:28

Karácsony előtt Andrissal elhatároztuk, hogy a hagyományos kisvasút helyett idén egy LEGO karácsonyi vásárt fogunk építeni, amibe az ő névnapra kapott 10199 Winter Toy Shopját és az én advent elején vett 10216 Winter Village Bakery-met is beleépítjük. December 23-án este építettük össze a vásárt: a standokat a pékség fenyőárusító standjáról mintáztuk, Andris épített színpadot, én pedig kisvonatot és hozzá állomást (sajnos nem lett túl szép). MOC-nak nem nevezném, mert annyi saját ötletet nem tartalmaz, illetve egy az egyben felhasználja a fenti két készletet, szóval kicsit sárga, kicsit savanyú, de a mienk. :)

Madártávlat
A vásár madártávlatból
A vásár térképe
A vásár térképe

Balról jobbra haladva az első stand a játékbolt árusítója, ahol papírsárkányt, játéktankot és rakétát lehet vásárolni, de az eladó természetesen bármikor hátra tud szaladni a játékboltba, ahol vonat és robot is kapható. A második árus az üveges, akinél mindenféle szép üvegtárgy kapható.

Játékok
Játék és üveg

A színpad bal oldalán található a büfé, ahol szendviccsel és pizzával lakhatnak jól a vásár látogatói. A színpadon éppen két énekes lép fel, előadásuk sok nézőt vonzott a színpad előtti térre.

Előadás
Énekesek előadása

Még folyik az előadás, de már készülnek a következő fellépők: a két popsztár indulásra készen a kezében tartja a mikrofonját, de azért még van idejük beszélgetni egyik rajongójukkal.

Fellépés előtt
A következő fellépők

A színpad másik oldalán egy forraltborárussal találkozunk. Természetesen nagy sor áll előtte, így a forraltbor is pillanatok alatt elfogy: az árus éppen most ment a pultnál használt fazékkal a nagy kondérhoz, hogy utántöltse a forró itallal.

Forraltboros
Egy kondér forraltbor

A fenyőárusnak éppen nincs sok dolga, ezért úgy dönt, hogy egy kicsit jobban elsöpri a havat a standja előtt. Hamarosan új fenyő érkezik hozzá: a tér közepén a fenyőfát szállító kocsis csak éppen megállt egy kicsit beszélgetni. A kürtőskalácsárusnak ellenben nagy a forgalma, így sütője is szinte teljes kihasználtsággal üzemel. Az árusnak különleges vendége van: megtalálod a madártávlati képen? :)

Kürtőskalácssütő
Sül a finom kürtőskalács

A pékség egy kicsit kiesik a vásár forgatagából, így a pék finom kóstolóval csábítja be vásárlóit az üzletbe. A kürtőskalácsos is az ő "kirendeltsége".

Sütemény
Kóstolót?

A pékség előtti parkolóba éppen most érkezett kis autójával az egyik látogató. A barátjával megbeszélték, hogy munka után kijönnek a vásárba; neki integet.

Megérkezett
Megérkezett

Még advent eleje van, így a Mikulás is ott áll a karácsonyfa alatt. Éppen ajándékot oszt a gyerekeknek, az egyik kisfiú például egy kisautót kap.

Mikulás
Mikulás

Nem messze tőlük játszik a két vásári előadó. Érdekes párost alkotnak, de vicces műsorukkal jónéhány nézőt szereznek - és persze némi pénzt is.

Vásári előadók
Vásári előadók

A vásár mögötti havas mező közepén a kis tavacska befagyott, rajta néhány gyerek korcsolyázik. Egyikük fejjel belerepült egyenesen egy hóbuckába, a többiek nevetve próbálják kihúzni. Két másik gyerek éppen az új sífelszerelését próbálja ki a havon.

Síelő gyerekek
Új sífelszerelés

A mező közepén nagy hógolyócsata dúl: egyik társukat úgy arcon találták egy hógolyóval, hogy hanyatt vágódott.

Hógolyócsata
Ez fájhatott

Remélem, hogy tetszett az idegenvezetés a vásárban! Viszlát a következő legózásig! :)

---
Nincs hozzászólás • Címkék: vásár karácsony lego 10216 10199 winter toy shop winter village bakery

A bejegyzés trackback címe:

https://eckergabor.blog.hu/api/trackback/id/tr692622166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Honlap látogatása
Kéktúra-teljesítésünk állapota:

39,1%
440,7 / 1128,2 km
Teljesített szakaszaink

Hírcsatornák

süti beállítások módosítása